Към основното съдържание

Нулиране на приложението и настройките

Нулиране на приложението Viva.com Terminal

  1. Отворете приложението Viva.com Terminal и се уверете, че сте на екрана за транзакции или на екрана с клавиатурата (Keypad). След това изберете More в долния десен ъгъл.

  2. Изберете Reset и изберете предпочитания от вас метод за нулиране.

    • Settings reset – Възстановява настройките на приложението до стойностите по подразбиране, без да изтрива въведената информация за акаунта.

    • Full reset – Възстановява настройките на приложението до стойностите по подразбиране, изтрива въведената информация за акаунта и изисква повторно активиране на приложението.

  3. За да завършите процеса:

    • Изберете Continue with Settings reset, за да нулирате само настройките.

    • Изберете Continue with Full reset, за да извършите пълно нулиране.

За терминалите S900, S800, D200 и Q30 (Countertop)

  1. Натиснете червения бутон (X), за да отворите менюто.

  2. Натиснете два пъти бутона със стрелка надолу (Down Arrow), за да преминете към втория екран на менюто.

  3. Изберете System.

  4. Изберете Reset.

За следните терминали

  • A920 Pro (4G Plus)

  • A920 (4G)

  • A910 (4G)

  • A80 (Ethernet)

  • A35

  • A50

  • A77

  • IM30 / IM30 4G

  • IM20

  1. Отворете приложението Viva.com Terminal.

  2. Изберете менюто Hamburger в горния ляв ъгъл.

  3. Докоснете System.

  4. Докоснете Reset.

  5. Изберете Settings reset или Full reset.

Това отговори ли на въпроса ви?